Zoek in het forum!
[Forum] -> [RuneScape Revolution: Clan Nieuws] -> [Community Splitdroptoernooi]
Community Splitdroptoernooi
Beste RSR-ers,

De zomervakantie is een periode waarin velen van ons meer tijd doorbrengen in Runescape. Een ideale tijd dus voor een toernooi. Dit keer een toernooi waarin de samenhorigheid binnen RSR centraal staat: Het Community Splitdroptoernooi!


Wanneer?
Het toernooi loopt van zaterdag 19 juli 2014 tot en met zondag 27 juli 2014 20:00 uur.


Hoe doe je mee?
Inschrijven is niet nodig. Elk RSR-lid waarvan een split wordt gepost in het topic op het evenementenbord, doet automatisch mee.


Hoe werkt de puntentelling?
Voor een split worden pas punten gegeven, wanneer er minimaal 2 RSR-ers zijn die deze hebben gekregen. Zonder andere RSR-ers kan je dus geen punten verdienen. Het aantal punten dat verdiend wordt is afhankelijk van twee zaken: de waarde van de split en het aantal RSR-ers dat de split heeft gekregen. Iemand telt als RSR-er wanneer hij/zij aan het einde van het toernooi een account heeft op de site of wanneer hij/zij tijdens het verkrijgen van de split als RSR-lid in de clanchat zit.

Waarde van de split:
Waarde split
Punten
0 tot 1m
1
1m tot 5m
2
5m tot 15m
3
15m tot 50m
4
50m tot 100m
5
100m+ 6
Voor elk lid dat meedeelt in de split is ook een punt te verdienen.

Voorbeeld: Drie RSR-leden krijgen samen een Bandos Tassetsdrop, waarbij een ieder 1.715.704 gp krijgt. Dit levert hen ieder 5 punten op voor het toernooi. Drie punten doordat ze met 3 leden zijn en 2 punten doordat de waarde van de drop in de categorie 1m tot 5m valt.

Nog een voorbeeld: Twee RSR-leden en 1 iemand anders krijgen samen een Bandos tassets drop, waarbij een ieder 1.715.704 gp krijgt. Dit levert beide RSR-leden 4 punten op voor het toernooi. Twee punten doordat ze met 2 leden zijn en 2 punten doordat de waarde van de drop in de categorie 1m tot 5m valt. Als de derde persoon zich voor het einde van het toernooi aanmeldt bij RSR en zijn RS-account laat bevestigen in de NaamDB, krijgen alle drie voor de drop 5 punten, via het voorbeeld hierboven.



Hoe toon je aan hoeveel RSR-leden er bij de split waren?
Post een screen van de split in het topic op het evenementenbord. Alle leden die in de RS-chat spreken tellen mee (tenzij duidelijk is dat ze niet aanwezig waren bij de split), friendschat en clanchat telt niet mee. Het is toegestaan om meerdere screens per drop te posten.
TIP: maak voor je je screen maakt je rs-chatbox zo groot mogelijk.


Wanneer is een screen geldig?
Om er zeker van te zijn dat de splits zijn behaald tijdens het toernooi, moet de maker van de screen zowel in chatbox als boven zijn/haar hoofd het codewoord hebben staan. Deze wordt bij de start van het toernooi bekend gemaakt. Zorg er ook voor dat screen voldoet aan de eisen die ook gelden bij reward-screens. Let dus goed op je chaticoontjes!


[edit]
Welke drops tellen mee?
Doordat Jagex in november 2013 een update heeft gedaan aan CoinShare, ontstonden er wat vragen over items die tegenwoordig geen split (meer) zijn, maar waarvan deelnemers zich afvroegen of deze toch mee zouden tellen. Na overleg met de MOL's is het volgende besloten:
Het doel is om unieke drops met een behoorlijke waarde van PVM-bosses te bemachtigen. Helaas komen deze niet altijd in de vorm van een Splitdrop. Mocht iemand binnen het team zo'n drop krijgen, dan gaan we er vanuit dat de waarde van de drop netjes wordt verdeeld onder de teamleden. Voor het toernooi telt een drop wanneer het voldoet aan een van onderstaande dingen:
- het is een splitdrop
- het is een unieke drop van een PVM-boss van meer dan 50k
- het is een Dragon 2h sword of een Dragon Chain (of een ander niet-gespecificeerd item dat wel als 'hoofdprijs' beschouwd kan worden)
NB: Godsword Shards zijn geen unieke drop en bovendien geen 'hoofdprijs'. Deze tellen dus niet mee.
[/edit]


Wat valt er te verdienen?
De winnaar van het toernooi komt in het trotse bezit van de 'Minitoernooi Wisselribbon'. Er zijn geen geldprijzen, aangezien degene die bovenaan eindigen al genoeg hebben verdiend aan de drops.


Ik wil wel meedoen, maar ik heb helemaal geen ervaring in bosshunten.
Geen probleem. Het doel van het toernooi is nou juist om iedereen in RSR samen plezier te laten beleven in Runescape. Er zullen genoeg leden zijn die je willen helpen als je onervaren bent. Dus vraag gerust in de clanchat of in de IRC of er mensen zijn die met je mee willen.
Bovendien worden er tijdens het toernooi regelmatig bosshuntevents georganiseerd. Kijk hiervoor op de kalender De organisatoren zullen je graag helpen wanneer je vragen hebt. Binnen RSR is het goed gebruik dat je graf wordt geblessed als je dood gaat, zodat je alle tijd hebt om terug te keren en je je eigen items weer kunt oprapen.
Als je het leuk vindt om zelf een evenement te organiseren tijdens het toernooi: graag! Alle evenementen zijn welkom! Ook als er al een zelfde wordt georganiseerd tijdens het toernooi. Beter een event dubbel dan geen event!! Zet het evenement gewoon op de kalender! Houd de kalender dus goed in de gaten als je wilt weten wanneer er bosshunt-events zijn!!

Wij hopen op 9 gezellige bosshunt-dagen!
Namens de MOL's,

Gwalchmai X
 
 
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
Image and video hosting by TinyPic
Gepost door PttimModerator (7) op 17-7-2014 22:17
Antwoorden:
Geen antwoorden.

Reageren:

Dit nieuwsbericht is te oud om nog op te mogen posten.