Zoek in het forum!
[Forum] -> [Het Survival Toernooi: Algemeen] -> [De gang van het toernooi]
De gang van het toernooi
Hallo lieve deelnemers,

Ik zal hier voor jullie de regels en gang van zaken voor de 4e editie van het Survival Toernooi op een rijtje zetten. Mochten jullie na dit te lezen nog met vragen zitten, stel ze gerust!

De Survival Forums en de SurvAdmin

Forum > Het Survival Toernooi: Algemeen

Dit forum hadden jullie al gevonden, en hier vinden jullie de algemene informatie met betrekking tot het Survival Toernooi. Als er een challenge aan zit te komen zal hier verschijnen waar jullie je precies moeten verzamelen, en later ook de informatie over de challenges zelf, de punten die iedereen op die challenge verdient heeft, en welke deelnemers het toernooi helaas moeten verlaten.
Jullie mogen natuurlijk zelf ook topics plaatsen, bijvoorbeeld om de Organisatie te vertellen hoe geweldig ze wel niet zijn.

Forum > Het Survival Toernooi: De Slaapzaal

Er is nog een tweede forum board dat te gebruiken is. De Slaapzaal is alleen toegankelijk voor de Deelnemers en de Organisatie, en kan gebruikt worden voor dingen die niet meteen de hele wereld hoeft te weten. 
Deze pagina is jullie centrum van informatie. Hij staat niet in het menu, dus voeg hem toe aan je favorieten ofzo.

Op de eerste pagina, de kalender, vinden jullie een.. kalender (goh..) met daarop in het groen de data van challenges en in het blauw de data van stemmingen. 
Op de stemmingspagina kan.. gestemd worden, als er een stemming actief is. Het zou bijna logisch zijn.
Op de deelnemerspagina staat een overzicht van de Deelnemers en in welk Team ze zitten. Bij deze editie van het survival toernooi zijn er helemaal geen teams, dus iedereen zit samen in 1 team, genaamd Individueel.
Op de challenges pagina staat nogmaals een overzicht van de challenges en stemmingen, dit keer in lijstvorm. 
Op de ranking pagina zullen, naarmate het toernooi vordert, de deelnemers die het toernooi al verlaten hebben worden ingevuld in de ranglijst. 
Tot slot is er, alleen voor de deelnemers, een pagina genaamd ORGmessage. Met deze pagina kun je in één keer een pm versturen naar alle leden van de Organisatie. Deze pagina is met name bestemd voor het insturen van je resultaat bij een challenge. Aangezien de pm meteen naar iedereen gaat is het gebruik van deze pagina nogal spammerig, en het is natuurlijk niet de bedoeling dat jullie hem misbruiken. Houdt de Organisatie te vriend en gebruik de ORGmsg met mate! Plaatje

Daeril en de Organisatie

De Organisatie (vaak afgekort tot ORG) bestaat dit keer uit Daeril, Ilovearagorn/Cat, Just Ne Pker/Findolfin, Arnoud X122, Elanthiel, Glowball02/Tim en Nollie28/Luc. Als je een vraag hebt is het het snelste om even de IRC Chat op te gaan en daar te kijken of één van hen online is. Zo niet, kan je het volledige ORGteam pmen via ORGmsg in de survival admin.

Plaatje Denk er aan dat Thojohn22/Aevitas en Pttim/Gwalchmai_X wel MOL zijn maar NIET in de Organisatie zitten. Het zijn Deelnemers: deel dus geen gevoelige informatie met hen. Plaatje

Plaatje
Dit is Daeril's Boek der Survivelaars. Hier houdt hij aantekeningen bij over jullie, de deelnemers. Mocht Daeril niet zelf aanwezig zijn bij een challenge zal iemand anders uit de Organisatie jullie voortgang in het Boek bijhouden, zodat Daeril op de hoogte blijft. 

De Challenges

Dit is natuurlijk waar het toernooi om draait! Daeril zal jullie vaardigheden testen, en hoe! Met jullie verdiensten tijdens de challenges zullen jullie punten kunnen verdienen. Hoe de puntenverdeling precies is, verschilt per challenge en wordt in het challenge informatietopic uitgelegd. Over het algemeen ontstaat er tijdens de challenge een ranglijst van deelnemers, waarbij degene die het het best gedaan heeft tot winnaar uitgeroepen word en er vandoor gaat met de meeste punten. Deze lijst wordt, zodra de challenge is afgelopen, op het informatietopic gepost.

Er zijn elke week twee challenges, één die de volledige week duurt en één die meer de vorm heeft van een event.

De Weekchallenges

Deze beginnen altijd op zondag om 21:00, en hebben hun deadline op de zondag erna, ook om 21:00. Dit zijn challenges die je in je eigen tijd kan doen. Bij sommige van de weekchallenges zal het beter zijn om ze zo snel mogelijk af te hebben, bij andere maakt dit niet uit.
Zorg dus dat je zo snel mogelijk het informatietopic, dat zondag om 21:00 zal verschijnen, doorleest.

De Dagchallenges

Deze challenges vinden op het tijdstip plaats dat op de kalender staat. Voordat de challenge start zal er een informatietopic verschijnen waarop staat waar jullie je dienen te verzamelen.
De uitleg krijgen jullie daar, en zal daarna ook op het topic gezet worden. 
Als je wat aan de late kant bent, contacteer dan een ORG via de IRC en vraag of je nog mee kan doen.

De Jokers

Plaatje
Het zou natuurlijk het leukste zijn als iedereen altijd op alle challenges aanwezig kon zijn, maar we hebben allemaal IRL verplichtingen zoals sporttrainingen, danslessen of lastige vriendinnetjes die uit willen enzo. Daarom krijgen alle deelnemers aan het begin van het toernooi drie Jokers. Als je een keer niet aanwezig was en nog jokers over hebt, wordt deze automatisch ingezet.

Het effect van de Joker is dat je voor die challenge het gemiddelde aantal punten krijgt.

Dus, stel er deden bij een challenge 5 man mee. De nummer 1 kreeg 6 punten, de nummer 2 kreeg er 4, de nummer 3 3, de nummer 4 2 en de nummer 5 1. Het gemiddelde aantal punten is 3.2, dus als je een Joker inzet ontvang je voor die challenge 3 punten.

Ook als je wel aanwezig was bij de challenge, maar misschien niet tevreden was met je resultaat, kun je een Joker inzetten. Dit moet je dan aan de Organisatie laten weten voordat de stemming van die challenge eindigt, een dag na de deadline van de challenge zelf dus. De organisatie maakt aan alle deelnemers bekend wie er Jokers ingezet heeft in het informatietopic van de challenge. Het aantal Jokers dat iedereen nog heeft is te zien op de Slaapzaal.

Echter, op is op: als je Jokers op zijn en je niet aanwezig was op een challenge ontvang je 0 punten.

Stemmen

Plaatje
Na elke challenge zal er zo snel mogelijk een stemming in de SurvAdmin gezet worden, met de deadline om 20:00 een dag later. Hierin kunnen jullie proberen om andere deelnemers uit het spel te stemmen.
Het effect van een stem is dat het puntentotaal van degene waarop gestemd is, met één omlaag zal gaan. Het is dus niet zo slim om op jezelf te stemmen. 
Het resultaat van de stemmingen zal niet bekend worden gemaakt, en het is ook volstrekt geheim wie op wie gestemd heeft.

Het is niet zo dat de stemmingen maar 1x gelden, de puntenaftrek blijft staan in het puntentotaal.
Het is dit keer ook niet zo dat de winnaar van een challenge immuniteit verdient voor de stemming. Deze editie is er een andere beloning voor de challengewinnaar. 

Na de deadline van de stemming van de weekchallenge (op maandag om 20:00 dus), zullen de deelnemer(s) met het laagste puntentotaal het spel verlaten. Bij een gelijke stand kijken we naar het aantal Jokers dat de deelnemers nog hebben (meer is beter), en als het dan nog gelijk staat, gooien we een muntje op.

In deze tabel staat aangegeven wanneer er hoeveel deelnemers het toernooi verlaten.

Datum # weg # blijvend
ma 18 nov 20:00 1 10
ma 25 nov 20:00 1 9
ma 2 dec 20:00 2 7
ma 9 dec 20:00 2 5
ma 16 dec 20:00 2 3

Eliminatie

Op maandag om 20:00 kondigt Daeril in zijn huis in Varrock aan wie het toernooi verlaten zal. Dit gebeurt op world 19, tegenover Varrock Museum.
Plaatje

Tips

Plaatje
Het is dan een individueel toernooi, dat betekent niet dat je niet mag samenwerken! Plaatje Bij de challenges snappen twee hersens vaak meer dan één, en ook bij het stemmen is het slim om jullie krachten te bundelen. Daarnaast valt er misschien informatie te delen.. Maar kijk uit dat je vriend je niet bedriegt en ook met anderen onder een hoedje speelt.

Is er een raadsel dat je niet 1-2-3 doorhebt? Kom je ergens niet uit? Google en de RuneScape wikia zijn je beste bondgenoten. Vergeet ze niet.

Na elke challenge wordt in het topic gepost welke punten er zijn uitgedeeld. Door bij te houden wat de totale uitgedeelde punten zijn kan je inschatten wie je misschien makkelijk kan wegstemmen. De resultaten van de stemmingen zijn geheim, maar je zou aan je vrienden kunnen vragen waar zij op gestemd hebben.. 
 
Stats
Gepost door Het MOLteamLeader (9) op 4-11-2013 10:33
Antwoorden:
Geen antwoorden.

Reageren:

Gasten mogen niet posten!