Zoek in het forum!
[Forum] -> [De Digitale Wereld: Columns] -> [Zomercolumn]
Zomercolumn
Eindelijk denk je dan. Je hebt je suf gewerkt op school en het is eindelijk zomer in het kikkerlandje waar je woont. Elke week heb je de schappen gevuld in de Appie en zodoende kan je nu wel verdiend op vakantie met je vrienden! Je bent net 18 jaar en je maten zijn allemaal 19 of 20, maar dat maakt je niet uit. Besloten is om naar het oh zo mooie Chersonissos in Griekenland te gaan. Heel Nederland gaat daar immers naar toe, dus dat moet vast wel vet, gaaf, cool en dus super zijn! Met een low budget vliegtuigmaatschappij ga je vanaf Schiphol naar het zonnetje, zoals je in je MSN letterlijk hebt neergezet.

Eindelijk is het zover. Je hebt al je H&M kleren in je blauwe koffertje gepropt en gaat met je slippers op weg naar Schiphol. Natuurlijk ga je met de trein, want je moet aan je budget denken! Aangekomen sta je in een grote pit van mensen samen gepakt voor de gate van het prachtige Transavia vliegtuig. Dit is je eerste vakantie met het vliegtuig, want normaal ging je altijd met je ouders naar Frankrijk. Twee uur later sta je in een andere wereld, Griekenland. Prachtig, de zon schijnt en je gaat naar je 4 sterren all-in Hotel. Met 4 mensen lig je op een kamertje met eigen keuken. Je hebt geen bedden maar gewoon matrassen op de vloer. Toch vind je dit best, want hey, het is immers vakantie en je moet het toch er beste van maken?

De avond is inmiddels gevallen en je gaat je eerste party tegemoet. Samen met nog 10.000 andere Nederlanders ga je hossen tot je er letterlijk bij neervalt. Je luistert naar typische Nederlandse clubmuziek die gewoon in Nederland ook te horen is. Af en toe komt Fransje Bauer voorbij en ga je bijna op je knieën als het Nederlands volkslied wordt afgespeeld. Met 1 hand op je borst en met je andere een Heineken klemvast dans je de nacht door. Natuurlijk drink je Nederlands bier. Iets met wat een boer niet kent dat…

Waarom zou je cultuur opsnuiven als je daar toch niet verstandig genoeg voor bent. Nee, als je op vakantie gaat, neem je een ontzettend goedkoop hotel. Je zal alleen de plekken, het hotel, het strand, de clubs en de wc pot zien en zal hoogstens cultuur opsnuiven wanneer er een aantrekkelijke Griekse schone in je eenpersoons bed zal overnachten. Dat je buren in het hotel Nederlanders zijn maakt je weinig uit. Tevens vind je het helemaal niet erg dat het eten wat je elke dag zoveel mag nuttigen als je wil totaal je neus uitkomt na 2 dagen. Ook erger je je niet aan het volk wat gedurende de dag ontzettend vervelend zijn gang gaat om je heen. Dat het elke avond een rotzooi op straat is maakt je totaal niet uit en tevens neem je het op de koop toe dat iedereen op Birckenstock slippers rond loopt. Nee, deze vakantie van 10 dagen is precies wat je wilt. Het kost je misschien € 1500,- en voor dat geld kan je 2 maanden verblijven op de camping in Renesse waar al deze factoren ook om je heen te vinden zijn. Maar hey, je hebt toch in het hotste plekje van 2009 verbleven?
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
Geld is net zoals schaamhaar, het groeit niet op mijn rug!
Gepost door DrassRune Member (6.9) op 9-8-2009 22:44
Antwoorden:
Catznc00kies

Inactief

Mooie collumn, (de inhoud dan), doe wat aan je alinea's etc Plaatje

EDIT: Veel beter Plaatje
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
9-8-2009 22:48
Kloptniet

Inactief

leukPlaatje
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
24-1-2010 14:47
Antwoord 1-2 van 2 totaal.

Reageren:

Gasten mogen niet posten!