Zoek in het forum!
[Forum] -> [De Digitale Wereld: Columns] -> [waggelend 2008 in]
waggelend 2008 in
Het jaar 2008 is ingeluid met een paar harde knallen. Samen met je vriendengroep heb je er een gezellige nacht van gemaakt en zodoende ben je nu van plan om rond 07.00 weer eens terug naar huis te fietsen. Je beste maat is helaas zijn fiets kwijtgeraakt en daarom wil hij achterop bij je. Je kunt amper meer iets zeggen, omdat je geheel aan gort bent door al het bier en wijn wat door je mik is gegaan. Vertwijfeld stap je op je fiets die al 10 jaar deze lijdensweg heeft moeten afgaan. Deze rasechte Gazelle heeft net zoveel ervaring in het op de grond liggen dan het fietsen op zijn sterke 2 wielen.

Wanneer je vriend zigzaggend rennend naar je toe probeert te komen voel je de bui al hangen. Je zet jezelf al schrap om de klap op te vangen en pakt je rubberen handvaten goed vast. Je vriend komt met een enorme plof neer op je bagagedrager en slaat een kreet uit die in de wijde omtrek te horen is. Je schiet half in de lach en probeert links hangend je fiets op de weg te houden. Na 10 seconde vraag je wat er aan de hand is en krijgt te horen dat zijn unox worst klem zat tussen je snelbinders. Deze gebruik je altijd om je giga boekentas vast te ketenen en zodoende heb je al medelijden met je vriend. Gelukkig is voor de rest nog alles heel en daarom vervolg je weg. Het zullen 5 lange kilometers worden en daarom bedenken jullie maar wat spelletjes. Want wat moet je anders om 07.00 s’ochtends?

Met ogen dicht fietsen is natuurlijk altijd een klassieker. Je record is 45 seconde totdat je een greppel voelde en vol op je bakkus in het prikkeldraad belandde. Toen je moeder je de dag erop zag werd je kater nog groter, zodat je zakgeld voor de komende maanden op je buik kon schrijven. Deze keer heb je de grens bepaald tot 30 seconde. Een halve bob eigenlijk, maar wel een bob die 15 bier naar binnen heeft gewerkt… Natuurlijk gaat dit niet goed en na 31 seconde, want een grens bepalen en vasthouden op 1 januari is natuurlijk volkomen onzin ga je kei hard op je plaat. Gierend van het lachen kom je bij en zie je maat liggen. Het lijkt erop of hij twister aan het spelen is, want zijn lichaamsdelen liggen kronkelend in elkaar. Grappend roep je rood linker arm, maar hij kan dit niet echt waarderen.

Terug op de fiets begint het spel weer van voor af aan. Er zijn nog 3 andere duo’s en daarom bedenken jullie om een soort botsautootje te gaan spelen. Wie zijn bijrijder verliest mag niet meer meedoen en kan de overwinning vergeten. Je zet schrap en zet hem in versnelling 3 om extra veel vaart te kunnen maken. Je maat heeft de fietspomp van je fiets gepakt en is als een karate KID als een dolle om zich heen aan te slaan. Gelukkig staan de spelregels niet op papier, want dit kon natuurlijk nooit de bedoeling zijn. 2 koppels zijn er al letterlijk uitgevlogen en kunnen te voet verder, omdat hun fiets niet meer vooruit wil gaan.

Voor je rijden nog Klaas en Jan. Jan wil je altijd al eens goed te grazen nemen en daarom ga je uit het zadel om nog meer snelheid op te wekken. Wanneer je bijna naast hun fietst geef je een ferme tik aan je Dagobert Duck fietsbel. Verschrikt kijken de 2 op en voordat ze het weten liggen ze al plat op hun gat. Lachend en gierend fiets je kei hard door en kom je niet meer bij. Je kijkt achterom en ziet je maat half jankend zich nog net vasthoudend aan je snelbinders zitten. Je draait je het hoofd weer en voordat je het weet knal je vol tegen een auto aan die geparkeerd staat op het fietspad. Je maakt een smak van meer dan 5 meter en beland voor op de motorkap van de auto. Wanneer je ogen open slaat zie je een man en vrouw verbaasd naar je kijken. Je knippert nog eens en wrijft even in je ogen. Tot je grote schrik zie je een agent naast de auto staan en begin je de kriebels te krijgen. Wat is er aan de hand vraag je aan de agent waarop hij antwoordt dat hij net deze 2 dronkelappen van de weg heeft gehaald. Je glimlacht een beetje en zegt zelf dat je ook niet helemaal helder bent. De agent vraagt meteen je naam en zodoende zeg je Erik Gijsbert. “ Mooi “ antwoordt de agent kan je meteen met je ouders de cel in!
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
Geld is net zoals schaamhaar, het groeit niet op mijn rug!
Gepost door DrassRune Member (6.9) op 1-1-2008 03:27
Antwoorden:
Mrkuolematon

Gewist lid

Omfg nice column Drassie x`D. Super goed gedaan, dat nog om 3 uur `s nachts Plaatje. Nice workPlaatje.
1-1-2008 03:34
Maxime

Inactief

omfg Plaatje nice RabartberPlaatje en dat snachts Plaatje
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
1-1-2008 12:37
T4i4mo

Gewist lid

Je moet er maar zin in hebben zo midden in de nacht. Plaatje
Leuke column, moet je weer eens wat vaker doen. Plaatje
1-1-2008 19:43
Pttim

Moderator (7)

Hij is fijn!
Leuke ideeen trouwens om te doen als je ladderzat op de fiets zit. Ik denk dat ik ze binnenkort maar eens ga uitproberenPlaatje
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
Image and video hosting by TinyPic
3-1-2008 08:09
Antwoord 1-4 van 4 totaal.

Reageren:

Gasten mogen niet posten!