Zoek in het forum!
[Forum] -> [De Digitale Wereld: Columns] -> [Zomervakantie]
Zomervakantie
Zomervakantie

Het is weer zover, na lang geploeter en gezuip in het weekend heb je eindelijk vakantie. Hoogst waarschijnlijk kan je weer een jaartje door op je school en heb je even geen last van ouders die tegen je aan lopen te zeuren. Het is vakantie en niet zomaar een vakantie. Meer dan 5 weken lang kan je alles doen wat je maar wilt ! Niemand die naar je om kijkt en bepaalt wat er gedaan moet worden.

Het toeval wil bestaan dat in deze periode het altijd prachtig weer is. Je kan buiten gaan liggen en lekker niksen. Wachten totdat je helemaal verbrand bent zodat slapen ook niet meer gaat. Klagen zul je niet, want je leeft maar 1x en deze 5 weken moet je dubbel en dwars gaan gebruiken. Helaas hebben je ouders altijd een geniaal plan om met heel de familie een prachtige camping te gaan opzoeken in Frankrijk. Lekker met heel het gezin ravotten met een 6 persoons tentje! Omdat jullie een oude Volvo hebben waar ongeveer heel de buurt in past ga je met 1 auto richting Frankrijk. Zo`n reis is vaak een hel, omdat meer Nederlanders dit geweldige idee bedacht hadden. Met zen allen sta je bumper aan bumper om het land uit te rijden en wanneer het even kan zoek je een tankstation op om even af te koelen in de schaduw die er eigenlijk nooit is op dat soort plekken. 5 boompjes en een groot wc huisje is alles wat er is zodat relaxen in de schaduw er ook niet bij is. Met al een lichte tegenzin stap je even het tankstation binnen om een broodje en drankje te kopen. Dit kost je al gauw 10 euro omdat er winst behaald moet worden van 150%.....

Even nog een korte plaspauze bij de ranzige wc`s. Voor vrouwen is het dan vaak zwevend pissen, omdat de bril net zo nat is als een spaanse hoer. Wc papier is zeker nergens te vinden of je moet het van de natte grond af rapen wat zeker geen aanrader is. Als je handen wil wassen kan je beter het gras gebruiken, want de zeep is al 5 jaar spoorloos. Tevens is het water uit de kraan ranziger dan slootwater 50 meter verderop zodat je maar in je handen spuigt om iets van vocht erop te krijgen. De reis kan vervolgd worden, want je begint jezelf al onderhand te ruiken en wil snel naar de * frisse * camping.

Na 600 km te hebben gereden ben je eindelijk op de camping. Hopend dat je niet lotgenoten aantreft die ook uit Nederland komen is al binnen 2 minuten vergaan. Frans Bauer galmt al door de camping heen en de eerste blikjes bavaria vliegen al over je auto heen. 1 of andere manier voel je meteen thuis en zoek je snel een plekje uit. Je ziet dat je bieren echte sjonnies zijn en verlaagd meteen je eigen niveau tot die van hun. Dat praat namelijk makkelijker en je scoort nog wat gratis bier. Die tent opzetten is daardoor ook een fluitje van een cent en voordat je het weet zijn je kids al richting het plaatselijke zwembad van de camping. 2 glijbanen en een duikplank bezit het zwembad. Kwaliteit is niet belangrijk als het maar glijdt zeggen ze in Frankrijk.

Samen met je sjonnie buurman zit je na te genieten van de zonsondergang. Velen slappe verhalen worden uit de hoge hoed gehaald en je komt bijna niet meer bij wanneer hij vertelt dat hij geprobeerd heeft om de camping in de hens te steken. Geen idee waarom je lacht, maar die aansteker op zijn blokker tafeltje bevalt je niet zodat je maar als een boer met kiespijn mee lacht. Onder de Ola parasol praat je nog tot in de nachtelijke uurtje en geeft daarom de gelegenheid aan je oudste dochter om het nachtleven te gaan onderzoeken. Tegen je buurman zeg je dochter ook maar eens moet ondervinden hoe franse jongens kleine nederlandse meisjes palen. Na deze zin bedenk je meteen dat het tijd wordt dat je eens je tent invliegd....

In de ochtend merk je dat de tent wat dichtbevolkt is. Je voelt wat onder de dekens en voelt een iets te grote knoppel. Je zoon van 6 kan het niet zijn en dus bekijk je eens goed wie dit is. Tot je schrik zie je een stokbrood fransman onder de dekens vandaan komen en valt half verschrikt neer. Je dochter heeft je laatste zin van gisternacht iets te letterlijk genomen. Met je klompen die je voor de zekerheid had meegenomen trap je hem uit de tent zodat je rustig verder kan slapen. Rond een uur of 09.00 wordt je wakker en wek je heel je gezin. Iedereen heeft honger en dus wordt het tijd dat je naar de plaatselijke bakker gaat om even wat brood te scoren. Op je VMBO frans vraag je om een brood en geef je uit angst maar al je geld wat je bij je hebt. Met een zak vol met broodjes kom je terug bij je tent en weet je dat je weer afgezet bent door een fransman! Je sjonniebuurman lacht je uit, want hij zit alweer aan bier en friet. 1 of andere manier vind je dat hij het veel verstandiger aanpakt.

Na 2 lange weken helemaal aangefikt te zijn op de camping waar het soms wel 35 graden werd wordt het tijd om weer te gaan. Je dochter heeft genoeg franse jongens ontmoet en je zoontje van 6 heeft heel de camping om getoverd tot 1 groot zandkasteel. Je hoort op de radio dat grote onweersbui richting de camping aankomen. Uit alle schrik pak je als een gek alles in en flikker je het in je Volvo. Vol gas verlaat je de camping en laat je een berg met blikjes achter. Die borg heb je niet meer nodig dacht je nog toen je voorbij de slagboom was.

Op de radio hoor je dat heel de camping verzopen is daar een plaatselijke hoosbui. Je sjonnie buurman smst je nog dat zijn bier nu koud in het water ligt en dat je gerust nog terug kan komen voor een pilsje. Dit sla je maar af, want over 2 dagen moet je weer als bouwvakker aan het werk. Heerlijk rij je met 110 km/h richting Nederland om tot een conclusie te komen dat het een heerlijke vakantie was geweest. Met een grote glimlach rij je het bord * Welkom in Nederland * voorbij. Je staat meteen weer in de filé en de ellende begint weer om terug te keren naar je huis. Je weet het meteen weer. Volgend jaar weer Frankrijk !
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
Geld is net zoals schaamhaar, het groeit niet op mijn rug!
Gepost door DrassRune Member (6.9) op 16-7-2006 23:29
Antwoorden:
MacGyver

Retired Leader (R)

Een van je mindere... Je was duidelijk niet helemaal wakker toen je hem schreef.

Waar zit de overgang tussen schoolkind en bouwvakker-vader?
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats

16-7-2006 23:33
Martelaar4

Rune Member (6.9)

Eindelijk nog eens een column van je. Plaatje Ik vind hem wel goed maar niet je beste.
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
16-7-2006 23:59
Necaris1

Gewist lid

Gaat, hij leest vlot zoals altijd. Eigen ervaringen? Plaatje
17-7-2006 08:37
Bobsel

Rune Member (6.9)

Vage collumn, was wel leuk en de ik-persoon is wel snel ontwikkeld in het verhaal.

Veel typo`s Batje(Ik probeer alleen maar de geloofwaardigheid te verhogen ^^)
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
17-7-2006 09:45
Itom I

Gewist lid

mmm ik zou ook eens colums moeten doen dat lijkt dat lijkt me wel wat
17-7-2006 09:58
Happyland 31

Gewist lid

Meer dan 5 weken lang kan je alles doen wat je maar wilt

Het is wilPlaatje

net zo nat is als een spaanse hoer

Spaanse moet met hoofdletterPlaatje

Je ziet dat je bieren echte sjonnies zijn

Buren denk ik?

maar die aansteker op zijn blokker tafeltje bevalt je niet

Blokker?


je dochter ook maar eens moet ondervinden hoe franse jongens kleine nederlandse meisjes palen

Franse?

Na deze zin bedenk je meteen dat het tijd wordt dat je eens je tent inPlaatjed....

InPlaatjet?

Je voelt wat onder de dekens en voelt een iets te grote knoppel.

Knobbel?

weet je dat je weer afgezet bent door een fransman! Je sjonniebuurman lacht je uit,

Fransman? Sjonnie moet men een hoofdletter?


Je dochter heeft genoeg franse jongens ontmoet

Franse jongens?

Je hoort op de radio dat grote onweersbui richting de camping

Onweersbuien of:Je hoort op de radio dat een grote onweersbui richting de camping gaat


en Plaatjeker je het in je Volvo

Dat zou dan een vraag zijn,het is en je Plaatjekert het in je Volvo

Verder een vermakelijke columnPlaatje


27-7-2006 07:57
Glowball02

Rune Member (6.9)

quote:
MacGyver zei: Een van je mindere... Je was duidelijk niet helemaal wakker toen je hem schreef.

Waar zit de overgang tussen schoolkind en bouwvakker-vader?

Inderdaad, hij groeit wel heel snel op. In 1 autorit wordt hij al zo`n 25 jaar ouder O.o
Voor de rest wel een goede column.
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
I'm not a Grammar Nazi. You're just a Grammar Jew.
27-7-2006 09:46
Dave-o

Gewist lid

Agreed with Tim and Pol. maarja `t was wel leuke column, maar wel een mindere Plaatje
27-7-2006 11:02
Antwoord 1-8 van 10 totaal.
>> Volgende 2

Reageren:

Gasten mogen niet posten!