Zoek in het forum!
Kennis
Kennis

De regering heeft bedacht om kinderen naar scholen te brengen. Mijn inzien is dit alleen om die lastpakken ergens op te sluiten zodat je als ouders lekker rustig je bier kan zuipen op een terrasje. Het kind zelf heeft dit natuurlijk niet in de gaten en is vol verwachting op zijn eerste schooldag. Wanneer deze dag eenmaal is aangebroken is het dolle pret. Glimlachend pakt hij zo`n rode traktor die hij van zijn verjaardag heeft gekregen. De 500 meter lange weg naar school rijdt hij binnen 20 minuten. Steeds blijft hij vast zitten in de goot van de straat zodat zijn moeder die al snakkend naar een koud biertje hem eruit moet trekken. Eindelijk aangekomen is het een snel kusje op moederswang en rennend naar de zandbak. Spelen, dat doe je 3 jaar lang op deze basisschool. Geweldig zijn die trapauto`s. Zo hard mogelijk door de bocht en als iemand je aanduwt die je haat ga je gewoon vol op de rem.

Je zit inmiddels in Groep 3 en meer dan je veters strikken en de koprol is je niet geleerd. Het word tijd dat je eens een woord kan schrijven! Boom, mies, aap. Die ken je al na 3 weken. Je moet immers met je nieuwe mobiel van 350 euro wel kunnen smsen! Je krijgt ook meteen taken voor heel de week. Deze moeten af en je bent het woordje stress ook al te kennen... Je kan ook al alleen naar school lopen, want oversteken doe je al met je ogendicht.

Groep 5, je krijgt elke week een zwemles met je klas. Voor de zoveelste keer word je kopje onder gegooid en lig je half te verzuipen in het pierenbadje.. Na omgekleed te hebben word je door 3 klasgenoten nog een keer het zwembad ingeflikkerd, maar gelukkig heeft de zwemschool nog oude stinkende kleren over die achter gebleven zijn in de kleedkamers.

Groep 6 en 7 ga je met 2 vingers in je neus doorheen zodat je alweer in groep 8 zit. Je voelt je al oud, maar je bent nog niet eens een puber. Sommige klasgenoten beginnen het roken van sigaretten al onder de knie te krijgen en de eerste wodka-martini`s vliegen al om je oren.
Bij de cito haal je 550 zodat je naar het hoogste van het hoogste kan. Vrienden heb je niet dus het maakt niet uit welke school je gaat.

Eenmaal aangekomen op je nieuwe school kijk je ogen uit. Wat een groot gebouw en zoveel leerlingen. Doordat je niet wist welke vakken je had heb je maar al je boeken meegenomen. Meteen ga je op je gezicht, omdat je neergehaald wordt door een 4de klasser. Gelukkig breekt je tas je val, over een airbag gesproken... Je zoekt naar je kluisje. Natuurlijk staat hier weer die 4de klasser tegenaan zodat je er niet inkan. Je vraagt nog netjes of hij aan de kant wil gaan, maar binnen no-time vlieg je door de gang rechtstreeks de jassen in. Je besluit maar naar je les te gaan want je bent toch al best laat. Zuchtend zoek je plek ergens voorin bij de leraar. Deze steekt steeds zijn tong uit naar je zodat je daar ook al niet veilig voelt. Gelukkig is de les snel afgelopen en kan je mooi naar de aula. Je hebt 4 tussenuren en moet wat voor jezelf gaan doen. Natuurlijk staat daar weer die 4de klasser. Hij kijkt je aan en schiet alweer in de lach. Vertwijfeld sta je daar maar totdat er een prullenbak over je hoofd gegooid wordt. Stinkend naar fruit en brood ren je weg de wc`s in. Wat een rotschool denk je. En je moet nog 6 jaar!

Je zit alweer in de 3de en haalt nog steeds 9s en 10en. Je gaat alleen nog met niemand op in je klas. Dat interesseert je niet echt. Je houdt meer van je pc dan van je vrienden en daarom ben je altijd in de pauze`s in de computerruimte te vinden. Op google ben je opzoek naar de stelling van Pythagoras...

Je hebt eigenlijk wel een eenzaam leven. Natuurlijk haal je het VWO en heb je alle bijvakken die je kon kiezen succes vol afgerond, maar is dit nu wat je wil? Je kent alleen jezelf en je ouders. Ook de kat Prits is je onbekend. Je computer noem je Giga, wel toepasselijk en die naam vergeet je tenminste niet.. Heel eenzaam studeer je maar verder. Niet vermoedend het donkere gat in wat men leven noemt.

En na heel lang nadenken weet je het. Je word wachter bij het paleis van de koningin! Je hoeft nooit te praten en kan gewoon uren lang blijven staan. Geweldig is dat, daar heb je nu 20 jaar voor gestudeerd. Sociaal gezien mag je dan wel een stuk stront zijn, in je hoofd weet je alles van pc`s en heb je de kennis van een wereldveroveraar. Gelukkig weet je nog hoe je pc heet ...
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
Geld is net zoals schaamhaar, het groeit niet op mijn rug!
Gepost door DrassRune Member (6.9) op 27-11-2005 13:28
Antwoorden:
Hakariman S

Gewist lid

Kga hem sel lezen!
28-11-2005 16:35
Ctk Mastah

Gewist lid

l33T! Dit is echt weer een coole column! Plaatje
30-11-2005 09:08
Nickalicious

Gewist lid

Idd hij is uber goed.
2-12-2005 07:38
Reinaert1989

Inactief

best vet!
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
(sk1l-edit) Je sig was way to big, zorg dat je dit op orde krijgt!(/sk1l-edit)
6-12-2005 09:16
Cha0sk1ng

Inactief

zwaar goed Plaatje
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
7-12-2005 03:14
Dandonio

Gewist lid

amusant... jammer van de schrijffouten Plaatje
laat het herlezen door je familie Plaatje
16-12-2005 13:57
Bobsel

Rune Member (6.9)

Batje, fascinerende omschrijving van je levenPlaatje

Nee grapje, goed gemaakt man!
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
17-12-2005 10:56
Mats

Gewist lid

beestige column,... echt waar...
17-12-2005 11:22
Dead Walker0

Inactief

ja geniaal leuk om te lezenPlaatje
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
17-12-2005 12:44
Deskjet9300

Inactief

Gelijk heb je man, kennis. Wat moet je ermee.
Het enige wat we doen is mensen lynchen en vermoorden met een pistooltje die geladen is.

It`s not the bullet who kill somebody. It`s the finger on the trigger Plaatje
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
17-12-2005 14:31
Rakehell

Gewist lid

Nice column, die vierdejaars tochPlaatje lol
In mijn klas zit er ook zo iemand die alleen maar leert en geen hobby`s heeft, die heeft zelfs geen pc als vriendPlaatje
6-1-2006 19:32
Alexwytse

Inactief

wOW man gaaf calum jij kan dit echt goed
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
Alexwytse
8-1-2006 14:14
Bck007

Inactief

oh nee ik ben een 4e jaar Plaatje
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
8-1-2006 14:33
Antwoord 1-13 van 13 totaal.

Reageren:

Gasten mogen niet posten!