Zoek in het forum!
Nieuwkomersgids
Laatste update: 1 mei, 9:42, door Martijn (Elanthiel)

Ben je nieuw in RSR?
Allereerst, van harte welkom.
Ik zal hier even uitleggen hoe RSR ongeveer werkt en je wat tips voor onderweg geven.
Dit topic is een zo goed als volledige gids voor nieuwe leden, maar ook een handboek voor veteranen. Deze gids is heel uitgebreid en zal waarschijnlijk wel wat dingen vermelden die je al weet of die je nutteloos vindt. Maar als je even de tijd hebt, is het wel verstandig om hem helemaal te lezen, want het maakt haast niet uit hoe lang je in rsr zit, je leert er vast nog wel wat van!
Je kan deze gids helemaal lezen, om te kijken wat je nog niet weet, maar je kan hem ook als naslagwerk gebruiken als je iets op wilt zoeken. Hoe dan ook, veel leesplezier.

Algemeen
Het Forum
Clearance levels
Badges, Vaandels, Duimpjes, Lintjes en Medals
Je signature
Uitleg over de Kalender
De MOLs
MOLmails versturen
De Chat
NaamDB
Tot slot

Algemeen
Rsr is een fun clan. Je kunt er van alles doen. Bijvoorbeeld het forum bekijken en posten, of gezellig op de chat rondhangen. RSR organiseert ook events in Runescape zelf. Dat zijn "feestjes", waarbij een hoop leden samen iets leuks gaan doen, zoals verstoppertje, een marathon lopen of naar de King Black Dragon. Voor je deelname aan zo'n event krijg je een eventduim. Verder kan je nog andere rewards krijgen, zoals badges en vaandels, die in verband staan met de skills en minigames in Runescape. Over dit alles later meer.
Als je nieuw bent kun je het beste een topic op dit bord (Introductie en Afscheid bord) aanmaken. Dat doe je door onder aan het bord de titel en de tekst in te vullen. Zo maak je ook topics op andere borden. In dit topic kan je jezelf voorstellen en natuurlijk aangeven waarom je bij deze clan gekomen bent.

Verder heeft RSR homeworlds. Het is natuurlijk niet verplicht deze world te gebruiken, maar het is wel zo gezellig als je af en toe wat clangenoten tegenkomt. Deze worlds zijn:
F2P: 19 (geen Lootshare)
P2P: 123 (LootShare)
Natuurlijk ben je ook altijd welkom in onze clanchat "Runescape Revolution".

FAQ:
Mag ik ook op andere werelden of in een andere clanchat?
Je lidmaatschap op de site staat los van dat op RS. Je bent dus niet verplicht om daar ook lid te worden en in onze chat te zitten. Indien je dat wel doet, zul je automatisch ons kanaal binnengaan. We weerhouden je er ook niet van om ondertussen in een niet-RSR-gerelateerde friend chat te zitten, of een andere clan als gast te bezoeken. Ditzelfde geldt ook voor onze homeworld. Als je graag ergens anders zit, doe dat vooral. Maar als je wat mensen van RSR wil tegen komen, zijn dat wel de plaatsen om te zijn.

Het forum:
Rsr heeft een groot forum. Hier kun je vragen stellen, met mensen kletsen, ze helpen met hun belangrijke vragen, enzovoorts.
Let ook op dat je de stickies goed doorleest. Vooral degenen met regels die specifiek voor dat forum zijn. Bijvoorbeeld op het Levels bord (subbord van Pixelboard), dat niet elk level postwaardig is.

Het forum is ingedeeld in vier categorieën. Elke categorie bestaat uit een aantal subfora. Deze zijn allemaal voorzien van een omschrijving en een aantal stickies om je op weg te helpen het juiste forum te kiezen en je gepast te gedragen. De vier categorieën zijn
  • Runescape Revolution: Dit is de plek voor alles in verband met onze clan. Nieuwtjes, rewards, evenementen, noem maar op!
  • RuneScape: Hier kun je naar hartelust babbelen over al het moois (en minder moois) dat RuneScape te bieden heeft.
  • De Digitale Wereld:
  • Alles wat te maken heeft met het online leven. Er is ook een subforum met forum games, waar je zeker eens langs moet komen!
  • De Offline Wereld: Dit is tenslotte de plek die gaat over het IRL-leven. Heb je iets meegemaakt dat je wil delen met de clan of ben je in shock door het laatste nieuws? Bespreek het hier!

Enkele subfora zouden we graag nog even extra toelichten:
  • Clan Nieuws: Hier worden alle belangrijke aankondigingen neergezet. Het Clan Nieuws is direct verbonden met Communinity -> Portal, de homepage van RSR.
  • Introductie- en Afscheidbord: Dit is het forum waar je je nu in bevindt. Hier kun je jezelf voorstellen (zeker doen!), aankondigen als je op vakantie gaat, of dat je er geen zin meer in hebt en er vandoor gaat.
  • Forum Games:
  • Dit is het bord waar je forumspelletjes kunt spelen. Hier krijg je geen postcount, maar kan je wel veel plezier beleven met je clangenoten.
  • Intellectuelen Bord: Dit is voor de echte, serieuze en hoogstaande discussies. Op dit bord is een goede spelling, grammatica en interpunctie verplicht. Posts die slecht geschreven worden, worden zonder pardon verwijderd. Dit bord is dan ook niet zo heel actief.
  • Ideeën Bord: Op dit bord kan je je ideeën voor RSR posten. Dit kan ook anoniem, dus je hoeft zeker geen schrik te hebben om een "slecht" idee te posten!
  • Rewards: Voor de meeste rewards moet je een in-game screenshot posten om te tonen dat je hem verdiend hebt. Dit kun je hier doen.
  • Eigen Topics: Dit is geen apart subforum, maar zoals je wel kan raden: hier staan alle topics die jij zelf aangemaakt hebt gegroepeerd. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een topic op de verkeerde plek had aangemaakt en een MOL het verplaatst heeft.

Tijdlijn

Een andere manier om het forum te bezoeken is via de Tijdlijn. Deze sorteert topics op meest recente post en laat je nieuwe berichten meteen lezen. Ook zijn er uitgebreide filteropties aanwezig. Zo zul je nooit een post missen!

Forumstatistieken
De forumstatistieken zijn onderverdeeld in twee gedeelten. Als eerste is er de postcount. Je krijgt postcount als je een nieuw topic aanmaakt, of antwoordt op een topic. Er zijn echter wel een paar borden waar je geen postcount op krijgt. Dit zijn: Rewards, Forum Games en Columns. Op alle andere borden krijg je wel postcount. Op de meeste borden worden posts na een bepaalde tijd verwijderd. Hiermee gaat ook je postcount omlaag. De borden waarin posts niet verwijderd worden zijn het Clan Nieuws en alle borden voor MOL's.

De tweede statistiek die we bijhouden is het praatgemiddelde. Het praatgemiddelde geeft aan hoeveel woorden er gemiddeld in je posts staan. Als je alleen maar hele korte berichten plaatst, zal je praatgemiddelde een stuk lager zijn dan als je veel zegt. Het praatgemiddelde wordt in een bepaalde categorie ingedeeld en voorzien van commentaar.

FAQ:
Zijn er nog meer plaatsen om te posten naast degene die je genoemd hebt?
Natuurlijk, er zijn veel verschillende boards. Maar dit zijn de meest actieve, en degene waar je het meeste aan kan hebben.

Waarom krijg je op bepaalde borden geen postcount?
Omdat er op die plekken veel gespamd kan worden, nutteloze discussies gestart kunnen worden, of op een andere manier er niet toe doen. Postcount is niet zo belangrijk, overigens. Als je actief genoeg bent, heb je geen postcount nodig om bekend te worden.

Wat zijn de verschillende categorieën voor het praatgemiddelde?
(<5) Go stand in the corner!
(<10) This is not called posting
(<25) Coming closer...
(<50) Now we're talking!
(<60) Yo, keep it up!
(<80) Nice, nice
(<100) Going good...
(<200) Maybe too long...
(<300) Too....many.... words....
(>300) Uber spammerrr

Wat betekenen de blaadjes voor topics?
Dit is een indicatie hoe populair een topic is:
Plaatje: minder dan 15 posts
Plaatje: meer dan 15 posts
Plaatje: meer dan 30 posts
Plaatje: meer dan 45 posts
Plaatje: meer dan 60 posts
Plaatje: meer dan 150 posts

Wat betekenen de sterretjes voor topics/boards?
Deze zijn een indicatie van het aantal ongelezen posts/topics die zich in dat topic/board bevinden:
Plaatje: minder dan 5 ongelezen
Plaatje: 5 tot 10 ongelezen
Plaatje: meer dan 10 ongelezen

Wat is dat tekentje (Plaatje) dat rechts van de topic pages staat?
Als je hier op klikt, spring je rechtstreeks naar de eerste door jou ongelezen reply


Clearance Levels
Je clearance level is het level dat je hebt binnen de clan. Het Clearance Level bepaalt welke schermen je wel of niet kan zien en hoe lang het duurt voordat je automatisch verwijderd wordt.

Actiefheid:
In de clan wordt verwacht dat je actief bent. Dit is om er voor te zorgen dat de ledenlijst actueel blijft, en dat de mensen die er op staan, ook regelmatige bezoekers van RSR zijn. Actiefheid wordt gemeten in Actiefheidspunten. Een behaalde actiefheidspunt blijft een maand lang staan, daarna vervalt hij. Als je te lang op 0 actiefheid staat, wordt je account op 'inactief' gezet. Van nieuwe leden die hun account niet activeren en die ook niet actief zijn, wordt het account wel verwijderd. Ook al staat iemand op inactief, hij kan event duimpjes, vergaderduimpjes, etc behalen (zie hier onder). Hij of zij blijft wel inactief staan tot ie weer op de site inlogt.
Er zijn verschillende manieren om actiefheid te verdienen. Dit zijn: Aanwezig zijn en dingen zeggen op de chat; berichten plaatsen op het forum; reageren op private messages; XP halen op RuneScape (dit wordt automatisch bij gehouden); naar events komen (zie Uitleg over de Kalender) en badges, vaantjes, ribbons of medals halen (zie: Badges, Vaandels, Duimpjes, Lintjes en Medals).
Actiefheid wordt weergegeven in een Actiefheidsbalk. Deze verschijnt als verkleinde versie onder je avatar op het forum, of als grote versie op je profiel. Dit is jouw actiefheidsbalk zoals hij ook op je profiel te zien is:
Plaatje
Hierin kunnen verschillende kleuren voorkomen. Deze kleuren geven aan hoe je de actiefheid hebt gehaald.
  • Lichtblauw is actiefheid door chat.
  • Donkerblauw is actiefheid door PM's
  • Orange is actiefheid door forum.
  • Donkergroen is actiefheid door RS spelen.
  • Lichtgroen is actiefheid door events.
  • Donkerrood is actiefheid door rewards te verdienen (lintjes, medals, etc).
Je ziet ook een percentage staan. 100% actief wordt toegekend aan de meest actieve persoon in de clan. Over het algemeen zal Ilovearagorn of Pttim aka Gwalchmai X dit zijn. Verder is het percentage niet linear. Dit betekent dat iemand met 50% minder dan half zo actief is als de meest actieve.
Bevordering:
Er zijn verschillende levels die je zo kunt halen. Je kunt van lagere levels naar hogere levels bevorderd worden. De levels 1 tot en met 6 zijn levels die iedere gebruiker kan halen. Hogere levels zijn voorbehouden aan de Moderators, Operators en Leaders. Als je sublevel 9 bent, ga je automatisch een level omhoog, behalve bij level 6.9, daar houdt het op. Hoger kan je niet halen zonder daarvoor gekozen te worden.

Clearance level Naam Requirements om een sublevel omhoog te gaan
1 Iron Member Sublevel 1 haal je door je instellingen in te vullen, de rest krijg je automatisch elke 3 dagen. Je moet dan wel elke 3 dagen inloggen.
2 Steel Member Zolang je elke 3 dagen inlogt en in die tijd ook voldoende actiefheid hebt, krijg je elke 3 dagen 2 sublevels.
3 Black Member Als je een event organiseert en daarna de duimpjes uitdeelt, stijg je meteen tot level 4.0!
4 Mith Member Zolang je elke 3 dagen inlogt en in die tijd ook voldoende actiefheid hebt (let op: hogere requirement dan bij 2), krijg je elke 3 dagen 2 sublevels.
5 Adam Member Voor elke badge die je haalt ga je 2 sublevels omhoog.
6 Rune Member Voor elk event dat je bezoekt krijg je een half sublevel. Voor elke vergadering die je bezoekt een heel sublevel.
7 Moderator Moderator word je alleen als je daarvoor door de leaders gekozen wordt.
8 Operator Operator word je alleen als je daarvoor door de leaders gekozen wordt.
9 Leader Leader word je alleen als je daarvoor door de andere leaders gekozen wordt.
Om te zien of je voldoende actiefheid hebt bij Clearance Levels 2 en 4, is een check ingebouwd in het menu. Deze vind je onder Claninfo -> Clearance Levels.

FAQ:
Worden inactieve leden na verloop van tijd verwijderd?
Dat gebeurt alleen bij nieuwe leden die hun account niet hebben geactiveerd. Als je je account activeert met de gemailde link, dan wordt deze niet meer verwijderd. Wel worden 'inactieve accounts' op 'inactief' gezet.

Hoe lang duurt het voordat een account op inactief wordt gezet?
In principe duurt het 42 dagen na je laatste actiefheidspunt. Die punten bljiven 30 dagen staan, dus als je 30 dagen geen punten haalt, sta je weer op 0. Als je 12 dagen op 0 staat, wordt je account automatisch op 'inactief' gezet.

Ik ga op vakantie, maar ik wil niet verwijderd worden. Wat nu?
Je hoeft je geen zorgen te maken. Als je 42 dagen inactief bent, zal je account automatisch op 'inactief' worden gezet. Hij zal niet verwijderd worden.

Okay, leuk, maar nu ben ik terug van vakantie. En wat nu?
Zo gauw je inlogt op de site wordt de inactiefheids status opgeheven, en krijg je je oude clearance level weer terug.

Hoe zit dat met clearance level -1?
Clearance level -1 betekent dat je banned bent. Het is natuurlijk altijd verstandig om te voorkomen dat dit gebeurt.

Zijn er voordelen verbonden aan hogere Clearance Levels?
Clearance levels onder de 7 geven geen directe voordelen. Daarboven kom je in het MOL-team en heb je uiteraard wel een hoop powers en mogelijkheden die erbij komen. Een uitzondering hierop is dat leden met CL 6.9 Avatarrechten kunnen krijgen, wat uitgelegd wordt in deze post.

Badges, Vaandels, Duimpjes, Lintjes en Medals
Badges, Vaandels, Duimpjes en Medals zijn allemaal rewards die je kan halen op de site. Hiermee kan je laten zien hoe goed je bent, of hoe veel je al voor de site gedaan hebt. Alle requirements voor alle rewards staan in het menu: Claninfo -> Rewards_Lijst.

Badges
Badges zijn de rewards voor skills. Een badge voor een bepaalde skill krijg je als je iets doet met die skill. Elke badge heeft bepaalde requirements.
Voor elke skill zijn er drie badges, die verschillende niveaus van moeilijkheid hebben. Badge 1 is altijd de makkelijkste badge, met de laagste skill requirements, badge 2 is wat hoger en badge 3 is nog wat hoger. Badges 1 en 2 zijn voor zo goed als alle non member skills ook door non members te halen. Badge 3 is zo goed als altijd alleen voor members. Natuurlijk kunnen non members niet de badges voor member skills halen, maar dat spreekt vanzelf.
Om badge 2 te kunnen halen, moet je eerst badge 1 hebben gehaald. Hetzelfde geldt voor badge 3, je moet eerst badge 1 en 2 halen om 3 te mogen krijgen. Natuurlijk, als de requirements overlappen, kun je direct een hoger niveau krijgen. Dit is bijvoorbeeld bij de melee badge het geval. Als je levels hoog genoeg zijn en je hit hoog genoeg, is dit al voldoende om meteen badge 3 te halen!
Screenshots voor badges kunnen geplaatst worden op het Rewards -> Badges bord.

Vaandels
Vaandels zijn rewards voor minigames. Een vaandel voor een bepaalde minigame krijg je als je de requirements hier voor haalt. Die requirements zijn vaak wel redelijk hoog. Over het algemeen is een vaandel moeilijker dan een badge 3. Voor elke minigame is er maar 1 vaandel, maar het is vaak wel een hele kunst om die te halen!
Screenshots voor vaandels kunnen geplaatst worden op het Rewards -> Vaandels bord.

Duimpjes
Duimpjes zijn rewards voor events. Er zijn vier soorten duimpjes:
  1. Normale duimpjes: Deze krijg je voor events door de leden georganiseerd.
  2. Glimduimpjes: Deze krijg je als je meedoet met de maandelijkse clanevents.
  3. Vergaderblaadjes: Deze krijg je voor aanwezigheid bij de maandelijkse vergadering (hierover later meer).
  4. Bierduimpjes: Deze krijg je voor aanwezigheid op een IRL-meet.
  5. Citadelduimpjes: Deze haal je door te skillen in onze citadel. Uitleg in dit topic op het rewards bord.
Dan zijn er nog de RA duimpjes. Deze kreeg je voor aanwezigheid bij een RA pking trip. RA was het gedeelte van RSR dat zich met PKing bezig hield. RA is echter opgeheven, deze duimpjes kunnen dan ook niet meer gehaald worden.

Lintjes
Lintjes zijn speciale rewards die je krijgt als je een toernooi wint. Deze toernooien worden georganiseerd door de MOL's. Je krijgt ook een lintje als je de beste inzending voor de Picpost of Prijsvraag voor de Newsflash hebt. Ook is er een lintje voor Ex-Leaders. Zij waren leaders, maar zijn het nu niet meer.

Donateur Ribbons
De donateur ribbons verdienen een extra vermelding, aangezien er meer aan vast zit dan een wedstrijd winnen. Aangezien RSR de server zelf host, kost dit ook geld. Toen de server (de tweede inmiddels) nodig aan vervanging toe was, besloot Jaron in samenwerking met de MOL's om te vragen om donaties. Donaties die gemaakt worden aan Jaron worden alleen voor de server en onderhoud aan de server gebruikt. Om het extra aantrekkelijk te maken om te doneren, zijn er verschillende voordelen verbonden aan verschillende bedragen. Hierbij moet wel vermeld worden dat de bedragen bij elkaar optellen.

Lintje Hoeveelheid geld Voordelen
Plaatje € 5
  • Je ziet exact hoeveel punten je per categorie gehaald hebt bij actiefheidsscores
Plaatje € 20
  • Je ziet exact hoeveel punten je per categorie gehaald hebt bij actiefheidsscores
  • Je kan je eigen eventscores inzien
  • Je kan zien hoeveelste je bent bij elke actiefheidscategorie en in totaal
Plaatje € 50
  • Je ziet exact hoeveel punten je per categorie gehaald hebt bij actiefheidsscores
  • Je kan je eigen eventscores inzien
  • Je kan zien hoeveelste je bent bij elke actiefheidscategorie en in totaal
  • Als je in je profiel je verjaardag hebt ingevuld, komt deze in de berichtenbalk
  • Je krijgt een grafiek te zien met opbouw van je actiefheidsscores per dag
  • Je krijgt een grafiek te zien met de geschiedenis van je actiefheid

Donatieribbons kunnen ook met elkaar gecombineerd worden. Een paar voorbeeldjes:
Plaatje € 10
Plaatje € 15
Plaatje € 30
Plaatje € 45
Plaatje € 75
Plaatje € 100

Medals
Medals zijn rewards voor verdiensten voor de clan. Dit kan bijvoorbeeld een hoge activiteit zijn, veel helpen op het PC-Hulp bord, of zelfs hackers in hun kraag vatten! Er is echter wel een medal die niet meer uitgedeeld kan worden. Dit is de RA-medal, omdat de PK-afdeling van onze community is opgeheven.

FAQ:
Ik heb een badge of vaandel gepost. Wanneer wordt hij goedgekeurd?
Zo snel mogelijk. Je kan niet verwachten dat hij binnen het uur goedgekeurd is, maar meestal wel binnen en dag, en in ieder geval binnen de week. Ga dus niet zeuren of je badge of vaandel goedgekeurd kan worden, er wordt heus wel naar gekeken.

Mijn badge of vaandel is afgekeurd, maar ik heb alle spullen ervan al verkocht of gebruikt. Mag ik ze dan terug kopen?
Nee, in principe mag dit niet, aangezien de spullen met je eigen skills gehaald moeten zijn. Het is daarom altijd een goed idee om te wachten met de spullen verkopen of verbruiken totdat je badge of vaandel is goedgekeurd.

Waar wordt op gelet bij het al dan niet goedkeuren van een badge of vaandel?
Eigenlijk op van alles. Staan al je chats op groen? Is de ALL tab geactiveerd? Is er geen bewijs in de chat dat je het gekocht hebt? Heb je er de levels wel voor? Lees vooral de regels voor badges en vaandels door, daar staat globaal in waar op gelet wordt.
Ik vind dat mijn badge of vaandel onterecht is afgekeurd
Als een badge of vaandel wordt afgekeurd wordt daar ook een reden voor gegeven. Ben je het hier niet mee eens, neem dan contact op met degene die je badge of vaandel heeft afgekeurd, en probeer het op een volwassen manier op te lossen.

Hoe kan ik doneren?
Om te doneren kan je geld naar Thulinma overmaken, het via PayPal versturen, of het tijdens een IRL ontmoeting aan hem geven. Voor details waar naartoe over te maken, neem contact op met Thulinma.

Hoe weet ik dat mijn geld goed wordt gebruikt
Er wordt precies bijgehouden hoeveel er is binnen gekomen (op de cent), en even zo precies wordt bijgehouden hoeveel er uitgegeven wordt, en aan wat.

Ik ben bij een event geweest en ik heb geen duimpje ontvangen. Wat nu?
Neem zo spoedig mogelijk contact op met de organisator van het event of met een leader. Zorg zonodig voor een screenshot dat je bij het event bent geweest, of voor iemand die er ook was, en die kan bevestigen dat jij er ook was.

Je signature
Aan je signature zijn twee delen. Het eerste deel is het instellen van hoe je bij iedereen de signature ziet. Het tweede deel is zelf een signature kiezen om weer te geven. Om je signature en alles wat daarmee te maken heeft in te stellen, moet je bij Communicatie -> Instellingen zijn.

Instelling van de layout
Als eerste kun je allerlei skins instellen voor van alles. Skins zijn de plaatjes die je ziet. Hiervoor ga je in je instellingen naar Site-instellingen. De eerste optie, Lay-out, is voor hoe de site er zelf uit ziet. Vervolgens kan je nog instellen hoe het menu er uit ziet, daarna kan je voor elk type reward instellen hoe ze er uit zien.
Daaronder staan de instellingen voor de Sigtabs. Dit zijn tabs die je onder elke post ziet. Door dezen in te stellen, geef je aan hoe jij iedereens signature ziet. Dit kan je dus helemaal zelf bepalen! Je hebt 5 tabs tot je beschikking, maar die hoef je natuurlijk niet allemaal te gebruiken. Je kan ook best alles in 2 tabs gooien, of zelfs categorieën helemaal weg laten. De eerste kolom die je ziet zijn de namen van de tabs. Hier mag je ook HTML tags gebruiken om het naar je eigen inzicht te perfectioneren. De tweede kolom is de eigenlijke inhoud. De verschillende tags (die je naast de tweede kolom ziet staan) worden vervangen door de inhoud. Als je dus bijvoorbeeld op een bepaalde plaats [sig] neerzet, dan zie je daar hun signature staan. Wederom, alles is zelf instelbaar, je mag het zo lastig maken als je zelf wil. Speel hier maar eens wat mee rond, je zult zien dat er heel veel kan.

Je signature instellen
Als eerste moet je je bedenken wat je in je signature wilt hebben. Wil je een leuke tekst? Wil je een mooi plaatje?
Wanneer je hebt uitgezocht wat je er in wilt hebben, wordt het tijd om het er ook in te zetten. Je signature moet volledig in HTML zijn. Dat betekent dat je een plaatje alleen zo mag neerzetten: <img src="zet hier de link neer">. Een enter voeg je toe door <br> te typen.
De maximale grootte van je signature is 400 kB. Ben je bang dat je signature te groot is? Vraag het dan even voordat je hem instelt.

Het uploaden van een plaatje
Voordat je een signature (of welk ander plaatje dan ook) aan iemand kan laten zien, moet hij eerst ergens op het internet te vinden zijn. En tenzij je zelf een webserver hebt geïnstalleerd (als je niet weet hoe of wat, neem dan maar aan van niet), kan je hem niet direct vanuit je computer laten zien. Je moet hem dus uploaden. Bekende uploaders zijn: Om een plaatje vervolgens op het forum te krijgen, moet je de directe link naar het plaatje hebben. Deze eindigt meestal op .jpg, .png of .gif, maar andere bestandsextenties zijn ook mogelijk. Die moet je dan vervolgens nog in HTML verwerken. Dat doe je zoals hierboven beschreven. Op het forum kan je ook BBC gebruiken. Dan typ je dus [img]Zet hier de link neer[/img].

FAQ:
Ik heb een leuk plaatje, maar ik krijg hem niet op het forum. Wat doe ik fout?
Helaas zijn er aardig wat dingen die fout kunnen gaan. Maar de meest gemaakte fout is dat je niet de directe link naar de afbeelding hebt. Als je link verwijst naar een andere webpagina, en niet naar alleen een plaatje, heb je de verkeerde link. Zorg ervoor dat je alleen het plaatje in beeld hebt en niks anders. Rechtsklik op het plaatje, selecteer "Eigenschappen", en kopiëer de link die je daar vindt. Is dit niet het probleem of kom je er nog steeds niet uit? Vraag het dan aan iemand op de chat, of stel je vraag op het forum (Vragen bord)

Ik heb een geweldig plaatje voor in mijn signature, maar hij is te groot. Wat doe ik nu?
Je moet dan proberen je signature onder de limiet te krijgen. Dit kan vaak door een andere extentie (probeer te exporteren naar .jpg of .gif), of door de afmetingen wat aan te passen. Lukt het niet? Vraag het iemand op de chat of op het forum (Vragen bord).

Moet ik per se een plaatje van Imageshack, Photobucket of Tinypic hebben?
Nee hoor, als je een andere plek hebt om je plaatje te uploaden mag dat ook. Imageshack, Photobucket en Tinypic zijn slechts een paar voorbeeldjes van waar je een plaatje vandaan kan halen.

Uitleg over de Kalender
De kleuren die op de kalender gebruikt worden, kunnen per layout verschillen. Vandaar dat ze er hier bij staan. Dit zijn dezelfde kleuren als in de layout die je gebruikt.
12 Een dag die nog moet komen of al geweest is, en waarop geen events geplanned zijn.
12 Vandaag, er staat geen event geplanned.
12 Vandaag, er staat een event geplanned.
12 Er is een vergadering op die dag. Om 8 uur zal de vergadering op de chat in #rsr plaats vinden (zie Chat voor meer informatie hierover)
12 Er is een event op die dag.
12 Er is een Clanevent (event georganiseerd door de MOL's)
12 Er is een IRL meeting op die dag.
Als je met je muis op een vakje van de kalender gaat staan, dan zie je wat voor event er geplanned is, of wat er verder aan de hand is. Als je dan vervolgens klikt kom je (in het geval van normale- en Clanevents) op een pagina terecht die je wat meer over het event vertelt.

Een event organiseren:
Nog niet iedereen kan een evenement organiseren. Dit kan pas vanaf Clearance level 2.0. De reden hiervoor is dat je eerst ruim de tijd hebt om de kat uit de boom te kijken, een paar keer naar events te gaan om te kijken hoe het spelletje werkt, en dan pas zelf een goed event kan gaan organiseren.
Als je clearance 2.0 bent, krijg je in het menu onder Admin Leden een optie "Events Admin". Op deze pagina kun je een event plannen, en als hij geweest is de duimpjes uitdelen. Als je een evenement organiseert, moet je wel zeker zijn dat je zelf kan op die dag en dat moment. Ook is het aan te raden om wat origineels te verzinnen, een week met 3 KBD events wordt al gauw saai, bijvoorbeeld.
Duimpjes uitdelen na afloop van het event is verplicht. Een duimpje geef je aan iemand die aanwezig was op je event, en aan degenen die hebben meegeholpen met de organisatie (als je het niet alleen hebt georganiseerd).
Mensen met duimpjes kunnen na afloop stemmen op het event. Naar aanleiding van die stemmen wordt een score berekend, en als je voldoende events hebt met een goede score, wordt het mogelijk events 2 dagen van te voren, of zelfs 1 dag van te voren te organiseren. Normaal is dit 3 dagen, dus als je veel goeie events organiseert, is dat het echt waard!
Een paar handige hints voor als je een event wilt organiseren:
  • Zorg voor een plan van aanpak. Je moet eigenlijk al in redelijke details weten wat je van plan bent op het moment dat je een event op de kalender zet.
  • Zorg ervoor dat het event origineel is. Bedenk wat leuks, geef een leuke twist aan een minigame, kortom: wees origineel, wees verrassend.
  • Vraag bezoekers om in je friend chat te komen. Als je vervolgens een paar screenshots van je clanchat neemt, kan je vrij makkelijk op basis daarvan de duimpjes uitdelen - en heb je het bewijs dat iemand er niet bij was als hij of zij beweert er wel geweest te zijn.
  • Vraag bezoekers om zelf ook een paar screenshots te nemen, voor als je per ongeluk hun naam oversloeg in de duimpjeslijst. Als ze je dan een screenshot laten zien, weet je dat ze er waren.
  • Vergeet niet zelf ook de tijd van je leven te hebben!

Als je bij een event aanwezig ben geweest, en je heb er een duimpje voor gekregen, kan je dit zien op de kalender. Klik op het vakje van de dag. Onder "Lijst aanwezigen ingevuld" staat of de duimpjes zijn ingevuld of niet. Ook staat het er bij als je er was.
Het is verplicht om te stemmen op een event als je er bent geweest. Dit kan via Communicatie -> Events Stemmen. Op basis van deze scores wordt bepaald wat de score van een bepaald event is, en aan de hand van die scores wordt de Eventpluim (een medal) uitgedeeld.

FAQ:
Ik ben nog geen clearance 2, maar ik wil wel echt heel graag een event organiseren!
Vraag dan aan iemand die wel clearance 2 of hoger is om te helpen met organiseren. Hij/zij zal dan het event op de kalender zetten, en de duimpjes invullen, en er ook een beetje op letten dat alles goed gaat, natuurlijk.

Ik heb een event georganiseerd, maar ik kan echt niet! Wat nu?
Laat het vooral zo snel mogelijk weten. Spreek een leader aan op de chat, en vraag mensen of ze voor je willen invallen met organiseren. Meestal kan er dan wel wat geregeld worden. Maar meldt het wel. Als je zonder het te melden niet op komt dagen riskeer je een ban van RSR.

Ik wil graag een event organiseren op een bepaalde datum, maar dat mag blijkbaar niet. Wat is er aan de hand?
Waarschijnlijk is er op die dag dan al iets geplanned. Er kan maar 1 evenement per dag zijn. Zoek dus een andere datum, of als je echt niet op een andere datum kan, overleg even met degene die het event op die dag heeft staan.
Hij zegt iets over dat ik mijn event verder van te voren moet plannen. Hoe zit dat?
Hoeveel goede events je organiseert heeft direct invloed op hoelang van te voren je een event kan organiseren. Normaal gesproken kan je events een week van te voren organiseren. Als je 2 of meer goede events organiseert (Een score van 5 of hoger in het Event Score systeem) kan je een event 3 dagen van te voren organiseren. Bij vijf goede events kan je zelfs een event voor de volgende dag op de kalender zetten.

De MOLs
de afkorting MOL staat voor Moderator, Operator, Leader. Dit zijn de mensen met de leuke knopjes, die daar van alles mee kunnen.
Leader zijn Thulinma, Ilovearagorn en Just Ne Pker.
Retired Leader zijn Josty, Arnoud_X122 en MacGyver.
Sub-leader is Elanthiel.
Operator is Nollie28.
Moderator zijn Pttim en Fury Storms.

Thulinma: Thulinma is de beheerder van de site. Hij is een van de oprichters van RSR, en heeft zo goed als alles van de website zelf gebouwd. Hij heeft ook de server in zijn kelder staan.
Ilovearagorn: Zonder enige twijfel is zij onze meest actieve leader. De enige vrouw in het MOL-team, en zo goed als altijd het eerste aanspreekpunt bij problemen. In Runescape is zij ook Player Moderator. Op de chat is ze als "Cat" (of een variatie daarop) te vinden.
Just Ne Pker: Op de chat heet hij Stijn, en in het echt ook. Stijn keurt vaak badges, je kan hem ook van alles vragen op de chat, of in game. Hij zit vaak in de clanchat, weet veel over het spel en is zowel in OSRS als EoC te vinden als Findolfin.

MacGyver: Samen met Thulinma beheerder van de site, en hij is heer en meester op de chat. Waarom hij retired is snappen we niet, hij is er bijna altijd, en hij heeft een groot hart voor alles wat met RSR te maken heeft. Op de chat ook wel eens als "Mac" bekend.
Arnoud_X122: Arnoud is de laatste retired leader van RSR. Hij is vooral op de chat te vinden, maar leest ook het forum elke dag. Hij post alleen niet zo veel, dus als je hem echt actief wil zien zijn, moet je toch echt langs komen op de chat.

Elanthiel: Elanthiel is een harde werker, en heeft goede connecties. Hij is het vriendje van Cat en was een klasgenoot van Thulinma. Hij speelt ook nog zeer actief RS en is daar Player Moderator. Elanthiel houdt ook de skillpages en questpages bij.

Nollie28: Na vier jaar in het Ledenbestuur gezeten te hebben, heeft Luc zijn up naar Moderator gekregen. 15 maanden later werd hij zelfs Operator. Hij heeft overal wat over te zeggen, en speelt ook nog actief RS, hij is alleen een ongelofelijke combatnub.
Pttim: Is een Moderator voortvloeiend uit het LB. Hij is behoorlijk actief op het forum en in de IRC. Op de IRC en in RS zal je hem tegen komen onder de naam Gwalchmai X.
Fury Storms: De recentste aanwinst van het MOL-team is Fury, die je altijd kan terugvinden in de clanchat of de IRC.

FAQ:

Ik wil graag moderator worden, wat moet ik doen?
De regels volgen, lief zijn, actief zijn, heel veel geluk hebben. De leaders zullen geregeld kijken of er iemand in aanmerking komt.

MOLmails versturen
Emails versturen, hoe moeilijk kan het zijn? Dat klopt, maar er worden een aantal zaken via een aantal inboxen geregeld, op RSR, en het leek me een goed idee die even kort toe te lichten.
  • newsflash@rsrclan.com Dit adres is voor opmerkingen en tips voor de NewsFlash, het clankrantje dat elke twee maanden door de MOL's, met de hulp van wat vrijwillige leden, wordt verzorgd. Als je een inzending hebt voor de Newsflash, stuur die dan niet per email. Aangezien de emails automatisch na 2 weken worden verwijderd, is er een meer dan zeer grote kans dat we je inzending over het hoofd zien.
  • banappeal@rsrclan.com Ben je banned? Of wil je graag vertellen waarom iemand anders niet gebanned zou moeten zijn? Stuur dan een mailtje naar dit adres om je ban aan te vechten. Bedenk goed wat je wil zeggen voordat je je mailtje stuurt, wees volwassen en netjes, en verwacht niet dat een mailtje naar dit adres automatisch betekent dat je unbanned wordt.
  • leaders@rsrclan.com Is er iets wat niet door andere email adressen al behandeld wordt, maar waarvoor je toch een leader nodig hebt? Stuur dan een mailtje naar dit adres.
  • operators@rsrclan.com Iets anders waar je niet per se een leader voor nodig hebt? Moet er iemand nodig gebanned worden? Is er een badge duidelijk fout, en ben je bang dat hij goedgekeurd gaat worden? Stuur even een mailtje.
  • technisch@rsrclan.com Dit adres is voor technische vragen. Kun je het forum niet op omdat de layout niet wil laden? Kom je niet op de chat? Ben je je wachtwoord voor het forum vergeten? Kun je per ongeluk alle leaderadmins zien? Dan is dit adres het adres om erover te mailen.
  • kritiek@rsrclan.com Dit adres is het meest serieuze adres van allen. Heb je een conflict met iemand, wie dan ook? Komen jullie er zelf niet uit? Stuur dan een mailtje naar dit adres. Alleen Thulinma en MacGyver hebben toegang tot dit adres, en ze gaan vertrouwelijk met alle verzonden informatie om. Omdat dit het meest serieuze adres is, wordt misbruik streng gestraft. Stuur dus alleen een mailtje als je er echt niet meer uit komt.
  • overig@rsrclan.com Dit adres is eigenlijk voor alle zaken die hiervoor nog niet genoemd zijn. Heb je een topic verkeerd geplaatst? Wil je een titel aangepast hebben? Of wil je dat er een slotje op een topic wordt gegooid? Dan kan je een emailtje sturen naar dit adres.
Natuurlijk kan je voor de meeste zaken ook contact opnemen met iemand op de chat (uitzonderingen hierop zijn banappeal@ en kritiek@), maar de adressen zijn er voor als je ze nodig hebt.

FAQ: Mag ik ook op het forum kritiek op iemand uiten?
Nee, hier is kritiek@ voor. Alhoewel misbruik wordt gestraft, is het wel een adres om te gebruiken als het nodig is. Kritiek op iemand uiten op de forums of de chat is evengoed verboden.

Hoe moet ik dan wel insturen voor de Newsflash als dat niet via email mag?
Menu -> Communicatie -> Newsflash Inzenden

De chat
De chat wordt vaak gezien als het hart van RSR. Dit is zonder enige twijfel het meest actieve discussiekanaal van de clan. Echter, erop komen kan enigszins lastig zijn.

De chat staat op een zogenaamde IRC (Internet Relay Chat) server. We hebben een eigen IRC server.

Termen
Even een korte uitleg van wat termen die gebruikt gaan worden:
  • Client: Het programma dat je gebruikt om met de server te verbinden. In de client typ je je teksten, en zie je wat andere zeggen.
  • Server: Datgene waarmee je verbindt. De data gaat hierdoor. Op een server kunnen kanalen worden gemaakt, om ook in een groep te kunnen praten. De server van RSR is irc.rsrclan.com
  • Kanaal: Een kanaal is als een grote chatbox. Verschillende mensen kunnen in 1 kanaal zitten, en iets wat door iemand in een kanaal wordt gezegd, wordt door iedereen in dat kanaal gezien. De naam van een kanaal begint met #, het hoofdkanaal van RSR is #rsr
  • Query/Private Message: Dit is een privé, 1 op 1 chat met iemand. Iets wat je in een Query zegt, wordt alleen gezien door degene aan wie je de query zendt. In de meeste clients kan je door te dubbelklikken op een naam een query openen.
  • Kick: Je wordt weggetrapt uit een kanaal, maar je kan wel zo goed als onmiddelijk weer in dat kanaal binnen komen.
  • Ban: Je wordt tijdelijk (of permanent) verbannen uit een kanaal, maar je kan nog wel verbinden met andere kanalen op die server.
  • G-Line: Een algehele chatban. Je wordt verwijderd van de server, en kan pas weer met de server verbinden als de G-Line verlopen is.

Verbinden
Nu we de termen behandeld hebben, wordt het tijd om met de chat te verbinden. Hiervoor heb je dus een client nodig.
De makkelijkste manier om dit te doen, is in het menu onder Communicatie -> Chat. Dit opent een web based client.
Als je al bekend bent met IRC, zal je misschien al een andere client (zoals mIRC) hebben. In dat geval weet je de basics al, en kan je verbinden met de RSR chat door middel van het commando /server irc.rsrclan.com
Zo gauw je een verbinding maakt met de server, zal je ook automatisch het hoofdkanaal #rsr binnen komen. Dit is een instelling die MacGyver op de server heeft ingesteld, bij andere IRC servers zal dit hoogstwaarschijnlijk anders zijn.
Voor een wat duidelijkere gids (met plaatjes!) om op de chat te komen, klik hier.

Ranks op de chat
Normale leden zullen in #rsr geen speciale rang hebben. Een voice (mode +v, een + voor de naam) werd vroeger gebruikt tijdens vergaderingen. Tegenwoordig kan iedereen tijdens vergaderingen gewoon praten en wordt +v dan ook zelden gebruikt.
Een channel-op (mode +o, een @ voor de naam) wordt gegeven aan leden van het MOL team. Zij kunnen mensen kicken, bannen, glinen, channelmodes zetten, enzovoorts. Ook Pino, de clanbot, is een channel-operator.
Een Owner (mode +q, een ~ voor de naam) wordt alleen gegeven aan Angelus (Josty), MacGyver en Thulinma.

Commando's Er zijn een aantal commando's die je kan gebruiken op de chat. Voor een volledige lijst van alle commando's, zoek op google naar een irc guide.
Bij de commando's die ik gebruik is onderstreepte tekst een verplicht element, en cursieve, tekst optioneel.
/join #kanaalnaam Met dit commando ga je een kanaal binnen waar je nog niet zit. # is verplicht, omdat dat aangeeft dat het om een kanaal gaat. kanaalnaam is de naam van het kanaal zelf.
/nick nieuwenick Met dit commando verander je je nickname. Gebruik hierbij geen spaties.
/msg nick tekst Met dit commando verstuur je een private message aan iemand. Het commando opent bij de ander een query window, bij jou niet. Maar als die persoon wat terug zegt, wordt bij jou ook een query window geopend.
/query nick tekst Met dit commando open je een query window met iemand. Als je er dan ook nog een tekst aan toevoegt, wordt die tekst direct verstuurd als private message, en wordt bij de andere persoon ook een query window geopend. Een query window openen kan in de meeste clients ook door dubbel te klikken op de naam.
/notice nick tekst Dit is een commando waarbij je een notice verstuurt. Een notice is een private message waarbij zowel bij jou als bij de ontvanger geen query window wordt geopend.
/part #channel tekst Met dit commando verlaat je een kanaal. Als je geen kanaal aangeeft, verlaat je het kanaal waarin je het typt, maar als je nog een bericht wil geven waarom je het kanaal verlaat is het wel verplicht om ook de naam van het kanaal te vermelden.
/quit tekst Dit commando gebruik je om de chat helemaal te verlaten, en de verbinding met de server te verbreken. Als je nog een bericht wilt meegeven waarom je quit, kan je dat nog doen.

Channelmodes Er zijn ook wat bijzondere gevallen waarbij je commando's niet doen wat je verwacht. Dit heeft vooral te maken met modes die op een kanaal worden gezet.
+i Deze kanaalmodus betekent dat een kanaal alleen te bezoeken is als je uitgenodigd wordt om er in te komen. De kanalen voor het MOL-team zijn invite only.
+m Deze kanaalmodus betekent dat alleen voices en ops kunnen praten. Dit zijn degenen die een + of een @ voor hun naam hebben staan. Een voice kun je aanvragen bij een MOL, operatorpowers geven we normaal nooit aan leden. Deze modus werd vroeger gezet tijdens de vergadering. Nu als iemand uit het MOL team iets extra wil benadrukken.
+N Als deze kanaalmodus is gezet, kan je je naam niet veranderen zolang je nog in dat kanaal bent. Deze modus wordt gezet tijdens de vergadering.
Er zijn nog veel meer kanaalmodussen, maar dit zijn de meest gebruikte.

Andere kanalen op de chat:
  • #rsr Dit is het hoofdkanaal van de chat. Je komt hier automatisch in als je verbindt.
  • #leaders Dit is het kanaal voor het MOL-team. Hier kom je niet in tenzij je 7+ bent of invited wordt (wat niet veel gebeurt).
  • #trivia Dit is een kanaal waarin je soms wat spelletjes kan spelen (trivia, kaart, etc), maar dit kanaal wordt vooral gebruikt als er een event plaats vindt op de chat.
  • #baws Als je timers hebt lopen die op gezette tijden een notice geven, kan je die hier spammen. Zo loopt er momenteel een timer die aangeeft wanneer er een enriched memory tevoorschijn gaat komen voor Divination (om de twintig minuten).
  • #coding In dit kanaal zitten wat nerds die je vragen kunt stellen over programmeren en andere computerdingen.

FAQ:
Help! ik kom niet op de chat!
Probeer het eens via een andere client. Als het daarmee lukt, heb je een probleem met je settings. Lukt het met de java client ook niet, probeer met een andere poort te verbinden. Open poorten zijn 6667, 6668, 6669, of 6697 en 7000 voor een secure verbinding. Je kan ook een HTTP proxy gebruiken door poort 80. Een makkelijke vorm hiervan is de WebIRC. Als je uiteindelijk op IRC geraakt bent, kun je daar hulp vragen aan iemand. Lukt het echt niet en wil je niet de WebIRC gebruiken, kun je een HTTP proxy ook instellen in de client van jouw keuze. Als je geen flauw idee hebt waar ik het nu over hebt, raad ik je aan hier pas naar te kijken als je echt niks anders weet, en dit onder begeleiding van ofwel MacGyver ofwel Thulinma te doen.

Ik kan mijn naam niet veranderen. Wat doe ik fout?
Ten eerste, kijk eens of er op een kanaal waar je in zit channelmode +N staat. Dit kan je kijken met behulp van het commando /mode. /mode #rsr laat alle modes zien die op #rsr staan. Ga dit na voor al je kanalen, en als +N staat, moet je eerst dat kanaal uit voordat je je naam kan veranderen. Ook kan het zo zijn dat je verkeerde tekens gebruikt. Dan staat er in je status scherm "Erroneous Nickname". Probeer een andere naam, zonder speciale tekens.

NaamDB
De NaamDB is een database waarin je nicknames worden opgeslagen. Aangezien het een belangrijk stuk van je functioneren op RSR bepaalt, verdient dit zijn eigen stuk uitleg. De NaamDB vind je in het menu: Communicatie -> Naam DB.

Er zijn 3 soorten namen in te stellen. RuneScape accounts, Chatnicks en Real Life namen. Als je een naam invult begint hij op Unconfirmed. Dan moet je de naam nog bevestigen. Dit proces is per type naam verschillend. Op elk moment kan je een naam uit de NaamDB verwijderen, of de bevesiging annuleren.

RS Account
Om een RS account te bevestigen, moet je op RS contact opnemen met een leader. Dit kan door middel van private chat, maar het handigste is om in de clanchat te zitten, en als je een leader ziet, even te melden dat je RS account nog confirmed moet worden, en even zeggen wie je bent op RSR.
Als je RS Account bevestigd is op RSR, kan je van alles op de site. Vaandels en Badges posten en meedoen aan events kan alleen met een bevestigd RS Account.
Als een leader bewijs heeft dat met dat account regels breekt, zal je RS Account In Strijd met de Runescape Regels gemarkeerd worden. Op een ISRR Account mag je niet meedoen met toernooien en ook geen badges en vaandels posten. Je account wordt ISRR gemarkeerd als de leaders weten dat je je account gekocht hebt, je Real World Item Trade (items op RS kopen of verkopen voor geld), je account met iemand deelt, of bots gebruikt om je account te trainen. Dit zijn een paar van de hoofd redenen, maar er zijn nog meer redenen waarom een account ISRR gemarkeerd kan worden. Over het algemeen geldt: Volg de regels en je hebt nergens last van.

IRC Nick
Dit is een nickname waaronder je op de chat te vinden bent. Deze nick wordt automatisch door Pino confirmed als je op de RSR site bent ingelogd.
Als je IRC Nick bevestigd is, zijn er commando's op Pino om te zien wanneer je het laatst online bent geweest, of wie je uberhaupt bent op RSR. Ook zorgt Pino er dan voor dat je op de goeie momenten vergaderblaadjes krijgt.

IRL Naam
Deze naam wordt bevestigd door een leader als hij of zij is nagegaan dat je naam klopt. Hoe ze dit doen is niet vastgelegd, en je moet dus aan een leader vragen wat voor procedure hij of zij daar op nahoudt.
Als je IRL Naam confirmed is, weten we dus hoe je heet, en kan je verwachten dat je ook onder die naam wordt aangesproken op de chat of op het forum.
Als je verschillende doopnamen hebt, vul die dan samen met je voornaam in 1 entry in. Als je bijvoorbeeld Jan Willem Marcus van der Wal heet, zijn geldige entries in de NaamDB: "Jan", "Jan Willem Marcus", "Jan van der Wal", maar niet "Willem" of "Marcus".
Nota Bene: Reken er niet op dat je IRL Naam confirmed wordt. Pas als een leader 100% zeker weet dat je zo heet wordt de naam confirmed.

FAQ:
Mijn RS account is ISRR gemarkeerd, maar ik weet zeker dat dit een fout is van de leaders. Wat nu?
Neem contact op met de leaders, het liefst degene die de ISRR heeft neergezet. Lever bewijs dat het account niet in strijd met de RS regels is, wees er volwassen over. In principe, op het moment dat een account ISRR wordt gemarkeerd, wordt dit niet teruggedraaid, en als blijkt dat je er tegen een leader over liegt (ofwel: beweert dat je account onterect als ISRR is gemarkeerd, terwijl dit wel degelijk zo is), zal de straf verre van mild zijn.

Waarom wordt mijn IRC nick niet confirmed?
In principe worden IRC nicks automatisch confirmed door Pino als je ingelogd bent op RSR, en je onder die nick in de chat komt. Als je ingelogd bent op de site, verbreek dan de verbinding met de chat, en verbindt weer opnieuw. Als het goed is, wordt je nick dan bevestigd. Lukt het nog niet, neem dan contact op met een leader.

Mijn badge of vaandel is afgekeurd omdat mijn RS Account nog niet bevestigd was. Als ik nou mijn RS Account bevestig, moet ik hem dan opnieuw posten?
Ja, in principe wel, maar het kan nooit kwaad om dat ook even snel na te vragen bij de leader die het RS Account bevestigt.

Tot Slot
Lees vooral ook de Clanregels door, dan weet je wat er mag en wat niet. Lees ook de stickies en meldingen voordat je gaat posten, zodat je op de hoogte bent wat voor posts er verwacht worden, en wat vooral niet. Op de stickies en meldingen staan vaak specifieke regels voor dat bord, en wat informatie waarvoor het bord bedoeld is..

Dit is alweer het einde van de Nieuwkomers Gids. Mocht je nog vragen hebben, stuur gerust een P-Message aan iemand die er meer vanaf weet, stuur een mailtje naar een van de inboxen (je kan hierboven lezen welke adressen wat voor emails verwachten), vraag het op het Vragen Bord of spreek iemand aan op de chat.
Als je nog een fout vindt in deze gids, of als je vindt dat er iets niet staat wat er wel moet staan, laat gerust een reactie achter op dit topic, of laat het me op een andere manier weten. Ik zal proberen deze gids up to date te houden als er wat verandert in RSR, maar als ik iets oversla, laat het me gerust weten. Niet alles is zo vanzelfsprekend als ik denk dat het is, dus ik kan ook zaken over het hoofd zien.

Hoe dan ook, bedankt voor het lezen en graag tot ziens!
Elanthiel   
 
Stats
Gepost door Het MOLteamLeader (9) op 30-8-2009 10:05
Antwoorden:
Catznc00kies

Inactief

Heb het al op je memberpage gezien, maar er moet toch echt wel een TL;DR stukje in want dit is echt een hele lap tekst. XD

Anyways, Als een nieuw lid dit allemaal leest moet die wel heel gemotiveerd zijn. Plaatje
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
30-8-2009 13:20
Elanthiel

Leader (9)

Vandaar dat dit ook net zo goed als naslagwerk gebruikt kan worden als er nog vragen zijn. Dan kan er specifiek naar een gedeelte van deze post verwezen worden.

Kleine update gemaakt: MOL's hebben nu hun glow in mijn post, en de kleuren van de kalender zijn duidelijker uitgelegd. Bij beiden worden de waarden direct uit de CSS gemaakt, dus wat je skin ook is, het klopt. Dank ook aan Cat voor deze toevoeging Plaatje
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
31-8-2009 17:03
Ewout

Inactief

Je moet nog "Vandaag, er staat een event geplanned." toevoegen Plaatje
Mooi werk Martijn!
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
1-9-2009 00:39
Just Ne Pker

Leader (9)

Kan het zijn dat je bij het IRC-deel een 6 bent vergeten bij 668 -> 6668, of is het daadwerkelijk die poort?
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
Ingame aanspreekbaar als Findolfin

Success was, and will always be, defined as getting up one more time than you've been smacked down.
- Gary Raser
28-9-2009 13:02
Elanthiel

Leader (9)

Ewout: Die had ik inderdaad gemist, maar hij staat er nu wel tussen.
Stijn: Het is inderdaad poort 6668
Bedankt voor de feedback. Het een en ander is updated.
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
2-10-2009 16:14
Lientje

Gewist lid

i vind deze pagina zeer nuttig maar er zou wel nog op moeten staan waar je die dingen vind op de site Plaatje
21-11-2009 17:26
Ricklaptop

Gewist lid

Dit is een erg handige uitleg ,ik heb hem gelezen en wist meteen hoe deze site werkte
2-12-2009 14:22
Ewout

Inactief

Psst, volgens deze sticky zijn er geen mods in RSR? Plaatje
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
30-12-2009 02:23
Isengard1992

Inactief

Waarom staat mijn geliefde joos er nog niet bij als moderator? Plaatje

En simon staat nog in het ledenbestuur trouwens ;o
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
27-1-2010 04:36
Elanthiel

Leader (9)

Aanpassingen per 5 minuten geleden:
-Joos toegevoegd bij de lijst van de mods
-Thomas toegevoegd bij de lijst van het LedenBestuur
-Simon verwijderd uit de lijst van het LedenBestuur
-FAQ updated (de vraag "waarom zijn er geen mods" verwijderd)
-Donateurribbons erin gezet
-FAQ updated (de vragen over doneren toegevoegd)
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
27-1-2010 11:15
Isengard1992

Inactief

"Arnoud_X122: Arnoud is een van de leaders van RSR. Hij is vooral op de chat te vinden, maar leest ook het forum elke dag. Hij post alleen niet zo veel, dus als je hem echt actief wil zien zijn, moet je toch echt langs komen op de chat."

Juist ja... als hij een keer niet disconnected is :x
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
27-1-2010 11:31
Kippendoder

Inactief

Dit is heel mooi gemaakt!
Congratz. Plaatje
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
hey!
5-4-2010 21:40
Wizardmag

Inactief

Zoek de fouten:



Leader zijn Thulinma, Arnoud_X122 en Ilovearagorn.
Retired Leader zijn Josty, Drass, MacGyver en Rezer88
Operator zijn Nighthell14, Sir Mvl, Just Ne Pker en Glowball02
Moderator is Jarre9
LedenBestuur zijn Nollie28, Elanthiel, Thojohn22, Hendrik73 en Zubat-Freak.
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
Uploaded with ImageShack.us
15-9-2010 13:33
Elanthiel

Leader (9)

Ik weet het, hij is op dit moment redelijk outdated, maar hij zou vlot zat moeten worden geüpdate.
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
15-9-2010 20:14
Herotus_1999

Gewist lid

is die clan ook op rs zelf zo ja wie moet je dan joinen
8-1-2011 10:11
Antwoord 1-15 van 29 totaal.
>> Volgende 14

Reageren:

Gasten mogen niet posten!